Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

ArchiPlex is een architectenbureau in Eindhoven, met een trackrecord van bijna 15 jaar.

Wij richten ons op het maken van aansprekende gebouwen met een goede synthese tussen functionaliteit, kwaliteit en vormgeving. De mogelijkheden van opdracht en situatie keren wij binnenstebuiten voor de meest optimale planvorming. Voor ArchiPlex zijn een hoge betrokkenheid, intensieve inzet en korte lijnen met onze opdrachtgevers essentieel om te komen tot een maximaal resultaat.
Veel ervaring heb wij opgedaan in opgaven met een hoge component techniek (cleanrooms / laboratoria), ontwerpen rond de logistiek van het bedrijfsproces en speciale projectaanpak voor razendsnelle realisatie.
Deze complexe opgaven vergen vaak een tijdlang puzzelen, varianten vergelijken en discussiƫren met alle betrokkenen om te komen tot een optimaal resultaat.

Kortom: wij leveren maatwerk, geen herhaling.

Door diverse samenwerkingsverbanden zijn wij slagvaardig in het ontwerpen en begeleiden van zowel klein- als grootschalige projecten. Op deze wijze hebben wij het NanoLab van de Universiteit Twente ontwikkeld en zijn nieuwbouwprojecten van ASML uit Veldhoven ontwikkeld. Door deze bijzondere kennis en ervaring kunnen wij de link maken tussen specifieke eisen van een klant en de meer algemene kennis en ervaring van een gemiddeld architectenbureau.
Onderwerpen zijn, onder andere, haalbaarheidsonderzoeken, masterplanning, ontwerpen voor volcontinu bedrijfsprocessen of andere complexe situaties. Hierbij is het handig dat BIM, virtueel bouwen in 3D, standaard is vanaf de start van elk ontwerptraject.
Naast ontwerpen voor de utiliteit werken wij ook aan nieuwbouw, verandering en uitbreiding van woningen.
Ook dit zijn uitdagende ontwerpprocessen, met name wanneer er duurzaamheidsambities op tafel komen of anderszins de lat hoog wordt gelegd.